Wonen in Waterfront

Onze wens was wonen in Waterfront

2 oktober 2020 | bewonersInterviews | SYNCHROON

“Hebben we voor een appartement in De Wachter gekozen vanwege de buitenkant van het gebouw? Het klinkt misschien gek, maar in eerste instantie klopt dat wel,” vertelt Erik Alkema. Samen met Richard Wijnveldt koesterde hij al langer de wens om in Waterfront te wonen. Bij een nadere oriëntatie vonden ze de industriële uitstraling van De Wachter meteen fantastisch. “Je hebt helemaal niet door dat het een nieuwbouwpand is,” zegt Richard. “De Wachter heeft karakter.”

In augustus 2019 betrokken ze er hun woning. De industriële sfeer van het gebouw hebben ze subtiel doorgetrokken in hun interieur. Bijvoorbeeld met houten elementen, zwarte deurklinken, donkere kozijnen en zelfs een zwarte omlijsting van de douchecabine. Het appartement bevalt hen prima.
“Eerder woonden we al in verschillende appartementen. We houden er gewoon niet zo van om tussen schuttingen te zitten en de woonomgeving alleen op straatniveau te kunnen zien. We willen van ons af kunnen kijken, dat hoort gewoon bij ons wooncomfort.” aldus Erik.

 

Het ultieme ochtendgevoel

Het is dan ook logisch dat het ruime balkon een van hun favoriete plekken is. Richard: “Als het even kan, gaan meteen als we wakker zijn de balkondeuren open. Dan voelen we de wind en de zon. We drinken buiten een kopje koffie en kijken naar de bootjes die voorbij varen. Dat is het ultieme ochtendgevoel.”

Verbonden

In de open keuken en aan het keukenbarretje brengen ze ook veel tijd door. “Lekker bijkletsen onder het genot van een glaasje wijn, terwijl een van ons het eten kookt,” glimlacht Erik. “Dat is nog een voordeel van dit appartement. De keuken, de eettafel en de woonkamer vormen als het ware één geheel. Daardoor ben je meer verbonden met elkaar en met de mensen die op bezoek zijn.”

De vonk sloeg meteen over

Erik, geboren in Haarlem, woonde in Groningen toen hij in een restaurant in Ermelo ging eten. Daar ontmoette hij Richard (geboren in Zeeland) die daar werkte. De vonk sloeg meteen over. In 1998 gingen ze in Harderwijk wonen. Niet veel later trouwden ze. Richard is directeur van theater Agora in Lelystad. Erik werkt bij woonwinkel Loods 5 in Amersfoort.

Sloepje

Ze waarderen de gezelligheid, de compacte overzichtelijkheid en de groene uitstraling van Harderwijk. Richard: “We houden van het bourgondische leven. Mede dankzij het toerisme zijn er ook voor de inwoners ruim voldoende voorzieningen. Aan de boulevard en in de binnenstad zijn er tal van plekken waar het goed toeven is.”
“En om de feestvreugde nog wat te vergroten, hebben we besloten om een sloepje te kopen. Dan kunnen we lekker naar de eilandjes varen, mandje met eten en drinken mee, klaar. Een ligplaats hebben we al,” besluit Erik.