Wonen in Waterfront

Harmonieuze woonoase

22 juni 2020 | bewoners | SYNCHROON

Robert Stöcker heeft voor zichzelf een woonoase gecreëerd op de tiende verdieping van De Vuurtoren. “Met behulp van adviezen van interieurexperts heb ik het appartement helemaal naar mijn eigen smaak ingericht. Ik voel me behaaglijk als mijn woning aanvoelt als een warm nest. Als ik na een hectische dag thuiskom, zet ik een muziekje op en wil ik rust om me heen hebben.”

Voor mij betekent een warm nest een harmonieus geheel, met zachte kleuren en zachte stoffen. Met hier en daar een opvallend element, zoals mooie fotografie of mijn toonkast met drinkmokken uit de plaatsen die ik tijdens mijn reizen zoal bezocht heb. Ik hou ook van praktisch comfort.” Daarvan getuigt de inloopkast in het verlengde van zijn slaapkamer en de stijlvolle badkamer.

Verbazing

In 2008 kwam Robert Stöcker van Leiderdorp naar Harderwijk, vanwege zijn baan als cardioloog bij ziekenhuis St. Jansdal. “Ik wist toen nog niets van Harderwijk, behalve van speurtochten op internet waarbij de grote waterpartijen – het Wolderwijd en het Veluwemeer – vlakbij de binnenstad me meteen opvielen. Ik wilde wel een woning aan het water. Tot mijn grote verbazing bleek tijdens mijn eerste wandeling door de stad dat de meeste woningen juist van het water af waren gekeerd. Ik vond dat jammer.”

Het wachten waard

Vrijwel meteen hoorde hij over de plannen voor Waterfront. “Maar het zou nog wel even duren voordat die gerealiseerd zouden zijn. Ik wilde daar graag op wachten, want wonen aan het water dat was toch mijn grootste wens. In de tussentijd betrok ik een huurappartement in de voormalige ‘Vakschool voor meisjes’ aan de Stationslaan. Een prima plek om te wonen en het was nog geen vijf minuten lopen naar mijn werk. Ik woonde daar elf jaar. Dat was langer dan verwacht. Vorig jaar kon ik verhuizen naar mijn gekoesterde plek in Waterfront. Het was het wachten meer dan waard.”

Heerlijk panorama

Hij vindt het prachtig om over het water uit te kijken en naar al die mensen die actief zijn op het water. “Het uitzicht verandert voortdurend, dankzij het spel van de zon en de wolken. Aan de andere kant heb ik een heerlijk panorama over de stad. Ik zie de oude stadsmuur, de monumenten en ’s avonds de lichtjes. Ik woon dichtbij de natuur en dichtbij de stad. Ik ervaar dat als heel bijzonder.”

Uitzonderlijke bestemming

Ik heb vaak gasten, dan wandelen we naar de boulevard, naar de Vischmarkt, naar de terrasjes, naar een van de restaurants. Ik ben dan hartstikke trots dat ik Harderwijk kan laten zien aan mijn bezoek en ze kan laten genieten van wat de stad te bieden heeft. Dankzij deze woning kunnen ze ook wat langer blijven, want ik heb voor vrienden en familie een ruime logeerkamer ingericht met een aparte badkamer. Ze vertellen me dat ze zich op vakantie voelen op een uitzonderlijke bestemming.”