Wonen in Waterfront

Het Waterfront gaf de doorslag om in Harderwijk te blijven

19 maart 2018 | bewoners | SYNCHROON

De gevelsteen boven hun voordeur aan de Waterstadboulevard is een bonte verzameling van afbeeldingen. “Samen met onze dochter en zoon hebben we die steen gemaakt ter gelegenheid van ons dertigjarig huwelijk,” vertelt Sandra. “De bloem verwijst naar mijn oude beroep als bloembindster.

De hamer staat erop omdat René gek is van klussen, de kattenpootjes mochten niet ontbreken omdat we altijd katten hebben gehad en het bootje spreekt in deze waterrijke omgeving voor zich.” Sandra werkte als bloembindster in Londen. Haar collega kreeg haar broer René op bezoek. Tussen Sandra en René klikte het meteen. Terug in Nederland ging ze met hem samenwonen in Den Bosch. Twee jaar later trouwden ze en vanwege zijn werk verhuisden ze naar Nijkerk en daarna naar de Flevoweg in Harderwijk.

Toen de kinderen uit huis waren, twijfelden ze erover om terug te gaan naar Brabant. Ze bleven in Harderwijk. René: “De plannen voor het Waterfront gaven de doorslag. Vier jaar geleden hadden we ons al ingeschreven voor een woning.” Sandra: “Toen we voor het eerst van de plannen hoorden, dachten we meteen dat dit wel een mooie plek zou zijn om oud te worden en volop te genieten. Nu wonen we hier echt.”

René: “Ons favoriete plekje is de tot eetbar verbouwde keukentafel uit de vorige woning. Op heldere avonden kijken we van daaruit naar het prachtige schouwspel van de ondergaande zon.”

Zoekvenster sluiten