Wonen in Waterfront

Voordelen van nieuwbouw

Of u nu koopt of huurt, nieuwbouw heeft veel voordelen, zoals comfort door goede isolatie en lagere energiekosten dankzij energiezuinige technieken. Bekijk hieronder alle voordelen op een rij.

Overweegt u een nieuwbouwhuis te kopen of te huren? Met deze site helpen wij u graag op weg. Via ervaringsverhalen, een stappenplan, nieuws en verdieping.
Lees meer op de website van Bewust Nieuwbouw.

Onderhoudsarm

Alles aan uw nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft uw huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig.

U heeft dus ook geen overlast door onderhoudswerkzaamheden. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen. Extra pluspunt voor kopers: u bespaart op uw onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan worden die dankzij de garantieregeling voor u opgelost.

Meer informatie:
Uw woning onderhouden
Hoe zorg ik voor goed onderhoud van installaties?
‘Veel minder onderhoud, dus minder kostbaar’

Comfortabel

Uw woning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte, en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie.

Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet uw huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

Meer informatie:
Vraag & antwoord: Moderne technieken
‘De charme van de jaren 30, het comfort van nu’

Energiezuinig

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.

Dat merkt u aan uw energierekening. Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Meer informatie:
Wat betekent EPC, Energielabel A en nul-op-de-meter?
Is mijn energierekening straks lager?

Duurzaam

Uw huis is een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.

Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Meer informatie:
Vraag & antwoord: Energieverbruik
Vraag & antwoord: Moderne technieken

Op Maat

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kunt u van een nieuwbouwhuis echt úw huis maken.

U kunt vaak bijvoorbeeld zelf uw keuken, badkamer en sanitair uitzoeken. Verder kunt u als opties kiezen voor onder meer een dakkapel, een aanbouw, een opbouw of een erker. En in overleg met de bouwer kunt u ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Bij huur is er minder te kiezen. Daartegenover staat dat uw huis bij oplevering vaak is voorzien van een volledig ingerichte badkamer en een keuken voorzien van alle inbouwapparatuur.

Meer informatie:
‘We hebben zelf aan ons huis zitten tekenen’

Veilig Wonen

Uw huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied.

De woningen in Waterfront worden opgeleverd volgens de richtlijnen van het politiekeurmerk, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. Dit betekent dat u 50% minder kans heeft op een inbraak.

SWK= garantie op de woning

Bij een koopwoning in Wonen in Waterfront ontvangt u een garantiecertificaat van SWK. De SWK Garantie- en waarborgregeling geeft de garantie dat de woning wordt gebouwd en aan u wordt opgeleverd. Ook wordt er maximaal 10 jaar garantie gegeven op onderdelen van de woning. Deze garantie maakt dat nieuwbouw méér voordelen biedt in vergelijking met een bestaande woning.
Lees er meer over op de website.

Energie = garantie op laag energieverbruik, op minder kosten

De energierekening komt elke maand terug. Woon je nu in een bestaande (oudere) woning? Deze nieuwe woningen in Harderwijk zijn vele malen zuiniger, groener en goedkoper. Zodra je naar een woning in Waterfront verhuist, merk je duidelijk het verschil. De woningen in het project Wonen in Waterfront zijn extreem duurzaam gebouwd en zijn daarmee extreem zuinig. De woningen hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen bovendien opgeleverd worden met aanvullende energiezuinige opties zoals zonnepalen.

Woonklimaat = garantie op comfort

Nieuwbouw heeft een groot en positief effect op je leven, zonder dat je het direct door hebt.

Zo betekent een nieuwe woning bijvoorbeeld dat je voorlopig geen onderhoud hebt en geen ‘erfenissen’van de vorige bewoners. Dit bespaart geld, maar nog belangrijker; het bespaart tijd.

Nieuwsgierig geworden naar alle voordelen van nieuwbouw? Lees er meer over op deze website.