Wonen in Waterfront

Welkom bij de Kop van de Bakens

Dank u wel voor uw belangstelling in ons project! Wij zijn er trots op om het te mogen ontwerpen en om het te laten bouwen. U bent over een tijd mogelijk héél trots dat u er mag wonen.
Een woning kopen is een flinke investering en het zal daarnaast voor lange tijd uw aandacht in beslag nemen. Financieel en emotioneel vraagt het veel van u (maar u krijgt er ook veel voor terug!). Daarom vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd aan de startlijn verschijnt. Ga ervoor zitten en lees deze informatie uitvoerig door.

Van wie koop ik de woning of het appartement?

Vanaf het moment dat u een woning toegewezen krijgt, krijgt u ineens met allerlei partijen te maken. Wie is en wie én wie doet wat?

Verkoop en informatie

De ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk (hierna “VOF”) heeft met passie de Kop van de Bakens ontwikkeld en ontworpen. De VOF bestaat uit Synchroon Ontwikkelaars en Koopmans Bouw. De VOF geeft de makelaars opdracht om op te treden als lokaal aanspreekpunt. Al uw vragen kunt u stellen aan een makelaar.

Koop- en aannemingsovereenkomst

Met de koopovereenkomst koopt u de appartementsrechten voor het appartement, de berging en de parkeerplaat(sen). Met de aannemingsovereenkomst koopt u “de stenen” van Koopmans Bouw. Deze twee overeenkomsten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De projectmakelaars bieden de appartementen aan en informeren u tot in detail tot en met het ondertekenen van de overeenkomsten. De levering van de appartementsrechten vindt plaats bij de projectnotaris in Harderwijk.

De aannemer is aangesloten bij het SWK; een landelijk garantie-instituut die de belangen van nieuwbouwwoning-kopers behartigt. Zo zijn de koop- en aannemingsovereenkomst bijvoorbeeld door hen opgesteld en door ons project-specifiek gemaakt. Ook kunnen wij de contracten pas gebruiken na hun goedkeuring. Van het garantie-instituut krijgt u t.z.t. per post een certificaat van uw appartement dat u goed moet bewaren; vrij vertaald is dat het bonnetje van uw woning. Dit certificaat heeft u nodig bij de notaris.

Hoeveel appartementen en wat een soort appartementen worden er gerealiseerd?

Het gebouw de Kop van de Bakens bestaat in totaal uit 125 woningen en de volgende typen:

  • Appartementen
  • Maisonnettes
  • Penthouses

Wat koop ik precies?

In de koopovereenkomst en in de akte van levering staat formeel en contractueel omschreven waaruit het project en “het gekochte” bestaat. Dit wordt beschreven in taal en beschrijvingen die voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost zijn. Wij geven u graag een toelichting in gewone-mensen-taal.
Dit is belangrijke informatie. Wanneer u een appartement koopt in de Kop van de Bakens, dan wordt u eigenaar van méér dan alleen een appartement.

Appartementsrechten

Een appartementsrecht voor een appartement, een berging en één of meerdere parkeerplaatsen.

U wordt automatisch lid van meerdere Verenigingen van Eigenaars;

  • VvE (gebouw en woonblok)
  • VvE (parkeerhof)

Samen met de mede-eigenaren draagt u zorg voor het beheer en onderhoud. Wij begeleiden u in de opstart hiervan.
Een appartementengebouw of een parkeergarage beheren en onderhouden vraagt specifieke kennis. Bovendien zult u zich in het begin graag vooral bezig willen houden met uw nieuwe appartement en de inrichting daarvan. Daarom stelt de Ontwikkelingscombinatie het eerste jaar een beheerder aan. Deze ervaren beheerder houdt het eerste jaar voor u de ballen in de lucht én u leert wat er in de praktijk bij komt kijken om een VvE te runnen. Na dit eerste jaar besluit de VvE zelf of zij deze beheerder aan gaan houden, of dat zij het zelf gaan doen of dat zij een andere beheerder aan stellen. Het werk van de beheerder wordt betaald uit de servicekosten die de bewoners per maand betalen vanaf de eerste oplevering in het gebouw. De VOF betaalt het werk van de beheerder tot en met de oprichtingsvergadering, enkele maanden vóór de oplevering.

Het parkeerhof

Elk appartement krijgt één óf twee parkeerplaats toegewezen. Dit is vooraf vastgelegd. Er zijn geen extra parkeerplaatsen beschikbaar. Er wordt op het besloten binnenterrein alleen geparkeerd door de bewoners van De Kop van de Bakens. Er zijn twee minder-valide-parkeerplaatsen beschikbaar, deze worden toegewezen aan de Hoofd VvE. Vanaf het parkeerhof is elk appartementenblok te bereiken en heeft u toegang tot het appartement.
Belangrijk om te weten is dat u terwijl de opleveringen plaats vinden, mogelijk tijdelijk gebruik maakt van een andere parkeerplaats dan u heeft toegewezen gekregen in de koopovereenkomst. Dit houdt verband met de ruimte die de aannemer nodig heeft op het parkeerhof tijdens de bouw en de oplevering. Nadat alle appartementen zijn opgeleverd en de aannemer fysiek het project heeft verlaten gebruikt u de parkeerplaats(en) zoals verkocht.

Gasvrij

De Kop van de Bakens wordt vanzelfsprekend 100% gasvrij. De gehele installatie (warmte, koude en elektriciteitopwekking) wordt uitbesteed. Dit betekent concreet dat een derde partij eigenaar wordt van de collectieve installatie in en op het gebouw; voor de warmte en koude opwekking, en de pv-panelen tot en met de afleverset per huishouden. Voor de bewoners betekent het dat er per huishouden een leveringscontract met de exploitant wordt afgesloten waarin exploitatie , onderhoud, gebruik en verbruik is geregeld als zijnde een overeenkomst met een energie maatschappij.

Zwaluwen

Naast het vinden van nieuwe bewoners is het behouden van de huidige bewoners van Waterfront óók belangrijk; de zwaluwen. In het gebouw zijn op enkele plekken nestvoorzieningen opgenomen zodat de zwaluwen zich hier ook thuis blijven voelen.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop start vóór de zomer van 2020. Is er voldoende voorverkocht dan zou de bouw kunnen starten in het tweede kwartaal van 2021. Hier kan niet per definitie vanuit worden gegaan.
Details van de verkoop worden gecommuniceerd door de VOF, zaken over de (start van de) bouw door Koopmans Bouw.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste appartementen opgeleverd?

Dé meest populaire vraag bij belangstellenden.
Voor een appartementengebouw geldt een maximale bouwtijd van circa 2,5 jaar. De appartementenblokken zullen naar verwachting tussentijds worden opgeleverd. Mocht de bouw starten in het tweede kwartaal van 2021, dan is grofweg de prognose dat de eerste opleveringen starten einde 2022/ begin 2023.

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Er zijn twee makelaars betrokken bij de verkoop van de Kop van de Bakens.
Brandt Makelaars, Verkeersweg 5, Harderwijk, 0341 – 41 64 26
Van der Hoek Makelaars, Hogeweg 2, Harderwijk, 0341 – 41 22 41

Hebben de appartementen een buitenruimte? Wat zijn de afmetingen?

Alle appartementen hebben een buitenruimte. Veel appartementen op verdieping hebben er zelfs twee. Een belangrijk gegeven: Op de verkooptekeningen staan er op de balkons en (dak)terrassen stippellijnen. De vermelde afmeting in m2 vertegenwoordigt de ruimte binnen de stippellijnen. Dit geeft de ruimte aan waarbinnen u bijvoorbeeld tuinmeubilair kunt plaatsen. De feitelijke balkons en (dak)terrassen zijn dus groter.

Welke appartementen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

De bouwvolgorde wordt t.z.t. opgesteld door de aannemer. De aannemer informeert de toekomstige bewoners via een nieuwsbrief hierover, vanaf start bouw.

Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Een enkele wijziging van de indeling/ plattegrond is mogelijk. Denk aan het samenvoegen van slaapkamers. De locatie van de technische ruimten, badkamers en toiletten staan vast.
De standaardopties die op de meer-en minderwerklijst staan, geven de mogelijkheid voor het aanpassen van een appartement. Heeft u bij start verkoop de plattegronden bekeken en heeft u hele specifieke koopbepalende wensen? Stuur dan een email naar m.velthuis@synchroon.nl.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Nee hoor, u mag de woning alsnog afslaan. De makelaar hanteert beknopte optieperioden zodat tijdig bekend is of wij u tot koop overgaat óf dat wij een volgende belangstellende kunnen benaderen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Ja, u heeft dan nog een week bedenktijd. Dit staat in de koopovereenkomst en betreft de wettelijke bedenktijd.

Zoekvenster sluiten