Wonen in Waterfront

We voelen ons allemaal avonturiers

24 januari 2017 | bewoners | SYNCHROON

Even gluren bij wie u voorgingen in Waterfront? Tuurlijk!

Maak kennis met Sanae en Charel: “We voelen ons allemaal avonturiers”

Sanae: “Ik ben in het centrum van Harderwijk opgegroeid. Ik hou van de karakteristieke sfeer daar en we komen er graag. Hiervoor woonden we in een huurappartement. De zoektocht naar onze eerste koopwoning begon dan ook in het centrum. Maar de huizen die er op dat moment te koop stonden waren of te klein of te duur voor ons. Of er moest veel onderhoud aan gepleegd worden. Toen hebben we ons gericht op het Waterfront.”

Charel: “Het Zuidereiland ligt nagenoeg naast de binnenstad. Het voelt voor ons als een avontuur­lijk project en we koesteren de voordelen van nieuwbouw. Begin 2015 hebben we de koopakte getekend en – na wat uitstel van de opleverdatum – zijn we afgelopen augustus hier naartoe verhuisd.”

Sanae: “Het is een unieke plek met een schitterend uitzicht over het Wolderwijd. Aan de achterkant van ons huis hebben we al meerdere malen geno­ten van de zonsondergang. Op het eiland hangt bovendien een bijzondere sfeer. We voelen ons allemaal avonturiers. Er heerst een vrolijke ener­gie; we helpen elkaar en we wisselen ideeën uit.”

Charel: “Het is dan ook niet zo gek dat het ’s zondags enorm druk is op het Zuidereiland. Echt heel veel nieuwsgierigen komen dan een kijkje nemen. En dat is wel grapping, want dat deden we namelijk zelf ook toen we hier nog niet woonden.”

Sanae: “Alle bewoners kijken uit naar de komst van de brug die het eiland gaat verbinden met de Boulevard. Het parkeren is eveneens een gespreksthema. De eengezinswoningen hebben 1 parkeerplaats in eigendom in de parkeerhof aan de achterzijde, de vrijstaan­de woningen 2 parkeerplaatsen op eigen grond. De overige auto’s parkeren langs de openbare weg. Soms is dat improviseren.”

 

 

 

Zoekvenster sluiten