Wonen in Waterfront

Maak kennis met de pioniers van het Zuidereiland: Marco en Marieke

11 juli 2016 | bewoners | SYNCHROON

’s Avonds nog even lekker het water op

Marieke: “We wonen hier sinds augustus vorig jaar en meteen kregen we een ultiem gevoel van vrij­heid. We hebben een heerlijk uitzicht, alle ruimte om ons heen en toch is de binnenstad dichtbij. Al moeten we er nu nog voor omrijden om er te komen. Straks komt er een ophaalbrug en dan kunnen we rechtstreeks naar de boulevard.”

Marco: “Eigenlijk hadden we ons nooit zo bezig­gehouden met het Waterfront. We waren op zoek naar een koopwoning. Op Funda trok een schets van deze woning onze aandacht. Dat was in het najaar van 2014. We hebben er meteen werk van gemaakt en binnen een paar weken waren de for­maliteiten geregeld.”

Marieke: “En nu kunnen we volop genieten van de uitstraling van een historische omgeving, met de luxe van tegenwoordig. De behoorlijk grote tuin vormt daarmee een supercombinatie.”

Marco: “Wonen aan het water was een van mijn jongensdromen. Ik had niet verwacht dat die droom ooit uit zou komen, maar nu is het realiteit. Inclusief een bootje voor de deur.”

Marieke: “Het komt vaak voor dat we ’s avonds nog even lekker het water opgaan. Binnen vier minuten varen we dan op het Wolderwijd of het Veluwemeer.

Marieke: “De serre is onze favoriete plek in het huis. Op een van de eerste ochtenden, tijdens het ontbijt, kwam er een zwanenfamilie voorbij gedob­berd. Dat was echt een zo’n geluksmoment.”

Zoekvenster sluiten