Wonen in Waterfront

Binnen en buiten genieten

17 juni 2020 | bewoners | SYNCHROON

Wil en Jan Nijhuis kregen de sleutel van hun appartement in De Vuurtoren op 17 juni 2019. “Eigenlijk was het toeval dat we hier kwamen wonen,” lacht Wil. “We hadden een mooi vrijstaand huis aan de Mastmeen. Daar keken we ook uit over het water. Met vrienden gingen we mee om een kijkje te nemen bij het naastgelegen appartementencomplex De Wachter. We kregen een folder mee van De Vuurtoren. Nadat we die goed bekeken hadden, zeiden we tegen elkaar: Dat is wel iets voor ons.”

“We waren vanwege onze leeftijd al voorzichtig na aan het denken om gelijkvloers te gaan wonen. En dan het liefst weer aan het water. Maar eigenlijk maakten we daar nog niet heel veel haast mee,” vertelt Jan. “Tot we enthousiast raakten over De Vuurtoren en toen ging het ineens snel. We kwamen voor een appartement in aanmerking en besloten meteen om onze vorige woning te koop aan te bieden. Tot onze verbazing duurde het niet lang voordat de verkoop rond was. Maar ja, toen moest De Vuurtoren nog afgebouwd worden. We hebben anderhalf jaar overbrugd in een huurappartement aan de Watersportboulevard. Dat was een prima tussenoplossing.”

Overal schitterend uitzicht

Inmiddels wonen ze met veel plezier alweer een jaar in de Vuurtoren. “We vinden het moeilijk om te zeggen wat onze lievelingsplek in de woning is,” zegt Wil, “want vanuit elke kamer hebben we een schitterend uitzicht. Dat geldt voor de slaapkamer, de werkkamer, de badkamer en de logeerkamer. Zo krijgen we veel licht naar binnen en kunnen we overal in het huis de prachtige luchten, de waterrijke natuur en de activiteiten op het water bewonderen. Vanaf het ruime balkon kijken we uit op de binnenstad. Dat is vooral ’s avonds met alle lichtjes ook schitterend.”

Eropuit in de sloep

Jan en Wil komen allebei uit Deventer. Sinds 1970 wonen ze in Harderwijk waar ze naartoe trokken vanwege de baan bij Defensie van Jan. Wil werkte als kantoormedewerkster bij diverse bedrijven. Inmiddels zijn ze al vele jaren met pensioen. “We zijn van huis uit geen watersporters,” vertelt Jan. “Toen we in Harderwijk kwamen wonen, kregen we daar wel belangstelling voor. We zeilden vroeger met onze catamaran, daarna met een andere zeilboot en nu hebben we een sloep. Daarmee kunnen we van hieruit alle kanten op. Als het mooi weer is, pakken we een tas in met lekkere dingen en gaan we het water op. Waarbij het opvalt dat de waterkwaliteit door de jaren heen enorm is verbeterd.”
“Ook dat maakt het wonen in Waterfront zo geweldig,” besluit Wil. “Het is binnen en buiten genieten.”